LGTB tentoonstelling bezoeken

LGTB tentoonstelling bezoeken

LGBTQ+ en de MSK-collectie

Het MSK lanceert als eerste in België een LGBTQ+ rondleiding door de vaste collectiepresentatie. Via 12 kunstwerken staan we stil bij queer verhalen die letterlijk aan de MSK-muren hangen maar toch nog nooit verteld werden. We zien hoe uiteenlopend gender en geaardheid vroeger beleefd werden, en dat doet ons nadenken over hoe we hier vandaag naar kijken.

Scènes van de godin Artemis en haar vrouwelijke gezellen, de transformatie van Hermaphroditus, of het oudste MSK-portret van een 'man die een relatie had met een man': het zijn enkele van de stops in de kersverse tour. We nodigen bezoekers uit om deze verborgen verhalen te ontdekken en in gesprek te gaan over de thema's die aan bod komen. Voor scholen kan de rondleiding dan weer een originele manier zijn om deze thema's te bespreken met de klas.

De rondleiding is samengesteld door leden van de LGBTQ+ gemeenschap, en is dan ook een 'safe space' met respect voor ieders beleving. Ze zal ook blijven evolueren, naarmate we met andere ogen kijken naar de Genste collectie.

Deze rondleiding boeken voor een groep

Wil je deze rondleiding op een ander moment boeken voor een groep (max. 15 personen per gids)? Gebruik dan het online formulier van Boekjebezoek of neem telefonisch contact op via 09/210.10.75. Voor een groepsrondleiding betaal je 90 euro voor de gids + een toegangsticket per deelnemer.


Het bestuur van b4gay kan hieromtrend een activiteit organiseren, bij interesse contacteer het bestuur en wij bekijken of we het in onze programatie kunnen opnemen.